Så kan du använda speglar för att skapa bra fengshui

Spread the love

Så kan du använda speglar för att skapa bra fengshui

Speglar kan göra underverk när de används rätt, och kallas faktiskt för fengshuin seget aspirin. Genom att använda speglar på ett smart sätt kan du göra så att rummet ser större och ljusare ut, attrahera önskade energier som lugnar och drar till sig rikedomar, rätta till olika designmisstag samt attrahera mer nödvändiga energier in i ditt hem.

Självklart är det väldigt viktigt att veta vad exakt du ska göra med speglarna, eftersom en slumpmässig placering av en spegel, oavsett hur vacker eller snygg den är, kan ofta skapa dåliga fengshui-energier.

Vi ska ta en titt på de bästa och sämsta placeringarna av speglar i ditt hem– från huvudentrén till vardagsrummet – för att hjälpa dig att förstå speglarnas magi när det gäller att skapa bra fengshui-energier.

Speglar i huvudentrén

En spegel i huvudentrén innebär vanligen bra fengshui av flera anledningar. Den bidrar med mer ljus i ett ofta litetrum, den är praktisk eftersom du kan se hur du ser ut innan du lämnar hemmet och den kan också ge en touch av lyx (om spegelramen är glamourös eller unik).

Men det finns en riktigt dålig placering av speglar i huvudentrén som det är viktigt att vara medveten om, nämligen speglar som vetter mot dörren. Se därför noga till att undvika denna placering i ditt hem.

Speglar som är vända mot en trappa

Att placera en spegel hallen kan vara en precis lika bra idé som att hänga upp en i huvudentrén, och det gäller både små och stora hallar. Den placering du däremot bör undvika till varje pris är en spegel som är vänd mot en trappa. Varför? Eftersom trappor anses vara en utmaning inom fengshui, oavsett vilket bagua-område i huset de är placerade i. Att placera en spegel på ett ställe där den reflekterar en trappa dubblar bara den oroande och dåliga energin som kommer från trappan.

Speglar som är riktade mot varandra

Även om en spegel ser bra ut var som helst eftersom den bidrar med skönhet, ljus och en känsla av rymd (särskilt om spegeln har en fin ram), så anses det vara utmanande inom fengshui att placera speglar så att de riktas mot varandra. Denna placering orsakar en ständigt studsande energi som påminner om väldigt aktiva och kaotiska rörelser som definitivt inte skapar bra fengshui i något hem.

Speglar i vardagsrummet

Ditt vardagsrum kan dra nytta av ett stort antal olika placeringar av speglar, och om du väljer noga kan du till och med placera ut flera stycken i rummet. Du kan skapa ett utseende som påminner om en gallerivägg vilket kan se riktigt snyggt ut och skapa bra fengshui. Se bara till att denna stora spegelvägg är placerad i rätt bagua-område enligt fengshui, och att speglarna är placerade högt nog så att de faktiskt inte används som en vanlig spegel, utan bara som en fantastisk ljusreflektion.

En spegel ovanför öppna spisen

En av de bästa placeringarna av en spegel, som dessutom är väldigt traditionell, är att placera en stor spegel ovanför öppna spisen. Inom fengshui innebär en spegel ovanför öppna spisen att elementet eld lugnas och att mer fridfull energi attraheras in i rummet. Denna placering är särskilt viktig om öppna spisen är placerad i ett bagua-område som inte är passande för fengshui-elementet eld, som till exempel bagua-områdena i den västra eller nordvästra delen av huset.